arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Lint | Statiestraat

De directe omgeving van de school Mater Christi heeft een heropwaardering gekregen, met name de Statiestraat en Torfsstraat. Het project begon met de heraanleg van het fiets- en voetpad, waardoor kinderen en ouders nu op een veilige en aangename manier de school kunnen bereiken.

Lint - Statiestraat
Lint - Statiestraat

Extra plantvakken werden toegevoegd en de bestaande opgewaardeerd. De nieuwe beplanting vervult een ondersteunende rol op het gebied van biodiversiteit, esthetiek en verkeersbegeleiding. Een deel van het plantvak is ingezaaid met een bijenvriendelijk, meerjarig bloemenmengsel, aangevuld met bijenvriendelijke boomsoorten en een insecten - hotel. Dankzij verschillende plantstructuren, die het hele jaar door een visuele meerwaarde bieden, is de esthetische waarde van de omgeving verhoogd. Dit is consistent doorgetrokken in het hele projectgebied. De nieuwe plantvakken werden zo ingericht dat ouders die met de fiets hun kind(eren) naar school brengen, hun fiets in een afgescheiden zone kunnen parkeren wanneer ze hun kroost tot aan de schoolpoort begeleiden. Planten en bomen die al aanwezig waren in het projectgebied, maar een lage vitaliteit vertoonden, zijn verwijderd. Alvorens de nieuwe aanplant toe te passen, zijn de standplaatsen ook verbeterd.

  • oppervlakte: 240 m2
  • ontwerp: Eigen regie
  • beheer: Eigen regie
  • contact: Christopher Cambré
  • adres: Statiestraat, Lint
  • kostprijs: € 4.888