arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Aan de slag met naturalistische beplanting

1 min. leestijd
Grote kaardebol als sierplant. © ruimtereporter

Wat is naturalistische beplanting? en Principes voor een naturalistisch beplantingsontwerp zijn twee brochures van Kenniscentrum Tuin+, in het kader van de Green Deal Natuurlijke tuinen.

Wat is naturalistische beplanting geeft inzicht in het begrip en een overzicht van de evolutie van het begrip en de evolutie doorheen de tijd. De brochure bespreekt ook de verschillende vormen van naturalisme en het verschil met conventionele beplanting.

Principes voor een naturalistisch beplantingsontwerp geeft een beknopte leidraad met richtlijnen om naturalistische beplanting op te nemen in een ontwerp. De brochure vermeldt ook een aantal interessante websites en naslagwerken die daar bij kunnen helpen.

Beide brochures zijn te downloaden op de website van de Green Deal Natuurrijke TuinenLater verschijnt in deze reeks ook nog de brochure "Biodiversiteitsbewust beplanten".

 

Bron foto: Grote kaardebol als sierplant. © ruimtereporter

Gerelateerde artikels