arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Begraafparken en openbaar groen in Lommel

2 min. leestijd
Centrumbegraafplaats Lommel © Ontwerpbureau Pauwels

Op woensdag 18 september organiseert Blikveld vzw een fietsexcursie door het openbaar groen van de stad Lommel.

Op het programma staan een gegidst bezoek aan het gemeentelijke Begraafpark Centrum (Michel Pauwels en BVR) en het aangrenzende crematorium Stuifduin (Buro Landschap en a2o arch.). In het natuurrecreatiegebied Bosland ligt de Duitse Militaire Begraafplaats (1959). Lommel heeft nog heel wat meer te bieden op gebied van openbaar groen. In het stadscentrum liggen twee projecten van Paul De Roose: het Prinses Astridpark en Burgemeesterspark. Beide parken worden verbonden door het lijnenproject ‘Groene Parels’ van kunstenares Elise Eeraerts, gekoppeld aan de Groene Doorsteek van Buur/Sweco. De rondrit eindigt met een bezoek aan ‘Fietsen door de bomen’.

Programma

Vanaf 9.30u: Onthaal

10.00u: Vertrek fietstoer

  • Prinses Astridpark - De Groene Doorsteek - Burgemeesterpark
  • Gemeentelijk Begraafpark Centrum (Gids: Michel Pauwels, landschapsarchitect)
  • Crematorium Stuifduin (Gidsen: Pieter Daenen, BuroLandschap en medewerker van a2o arch.)

 

12.50u: Lunch in Hof ten Vrede (Duitse begraafplaats)

  • Duitse Militaire Begraafplaats
  • Fietsen door de Bomen
  • Toelichting door pieter Daenen, BuroLandschap
  • Terug fietsen via Kanaal naar Beverlo en energielandschap Kristalpark

 

Ca. 16.15u: Einde van de studietrip en drink

Het volledige programma met een omschrijving van alle projecten vind je staat op de website van Blikveld.

 

Praktisch

  • Wanneer? Woensdag 18 september 2024
  • Waar? Sportcentrum De Soeverein, Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel

 

Sportcentrum De Soeverein ligt ca. 1,5 km ten noorden van Lommel centrum. Er is een ruime parking. Vanaf het station is het 4 km fietsen (ca. 20 min.) richting Soeverein, of slechts 2,5 km tot aan eerste stopplaats Prinses Astridplein.

De fietstocht gaat over 34,5 km op vlak terrein. Inkorting (zonder Fietsen door de Bomen) is mogelijk. Voor de vier snelste inschrijvers zijn stadsfietsen gereserveerd bij De Doeverein (€ 15). Stuur hiervoor een mailtje naar luk.vanmaele@blikveld.eu, eerst is eerst! Verder zijn er nog een tiental elektrische fietsen beschikbaar (€ 30). Individuele reservatie via https://shop.fietsparadijslimburg.be/afhaalpunten/De-Soeverein-in-Lommel.

Een fiets huren is ook mogelijk bij Cycle Center de Vossemeren, Elzen 145, 3920 Lommel. Dat ligt aan de overkant van het kanaal, op 3 km (10 min. per fiets) van de Soeverein. Meer informatie op https://www.cyclecenter.be/   

Of je kan fietshuur combineren met een treinrit en een blue-bike huren in station Lommel (2,5 km fietsen naar eerste stopplaats Prinses Astridpark). Meer informatie op https://www.blue-bike.be/.

 

Inschrijven

  • Deelnameprijs: gratis voor leden Blikveld
  • Niet-leden: € 30
  • Studenten (erkende universiteit of hogeschool mits vertoon studentenkaart): € 15

 

Inschrijven kan, liefst voor 10 september, door invulling van het INSCHRIJVINGSFORMULIER en door het eventueel verschuldigde bedrag te storten op rekeningnummer BE88 0015 8287 9241 van Blikveld vzw, met vermelding: ‘Lommel 18-09-2024’ + naam deelnemer(s).

 

Bron foto: Centrumbegraafplaats Lommel © Ontwerpbureau Pauwels

Gerelateerde artikels