Overslaan en naar de inhoud gaan

Eutopia: Frans-Vlaams grenslandschap verfilmd

2 min. leestijd
Eutopia © Provincie West-Vlaanderen en het departement Nord

Over het landschap op de grens van Frankrijk en West-Vlaanderen vallen heel wat bijzondere verhalen te vertellen rond ecologie, mobiliteit, inclusie, waterhuishouding, biodiversiteit, duinengordels en nog veel meer.

Filmmaker Nic Balthazar bracht die met de documentaire Eutopia in beeld. Het resultaat is een staatkundige experiment waarin hij de idealen van deze ideale staat onderzoekt, een plek waar mensen van verschillende achtergronden en nationaliteiten samenwerken aan een betere wereld. De documentaire neemt je mee op reis door het grensoverschrijdende Europese Flandria Rhei project.

Het doelpubliek van de film zijn Franstalige en/of Nederlandstalige burgers van 12 tot 100 jaar. De Provincie West-Vlaanderen en het departement Nord wensen de documentairefilm op grote schaal te verdelen door hem gratis ter beschikking te stellen aan gemeenten, scholen en verenigingen. De documentaire omvat diverse thematieken en is zeer toegankelijk omwille van de originele verhaallijn. Ze toont aan dat het samenbrengen van diverse perspectieven en expertise kan leiden tot positieve veranderingen die verder gaan dan landsgrenzen en een echt verschil maken in het dagelijkse mensenleven.

Wens je de documentaire te krijgen? Dan kan je mailen naar emmely.boudry@west-vlaanderen.be

 

Bron tekst: persbericht provincie West-Vlaanderen

Bron foto: Eutopia © Provincie West-Vlaanderen en het departement Nord 

Gerelateerde artikels