Overslaan en naar de inhoud gaan

Expo ‘Roots’ over bomen, bossen en zwammen

2 min. leestijd
Lippensgoed-Bulskampveld in Beernem © Spotter2 / Wikimedia Commons

In het bezoekerscentrum Bulskampveld (Beernem) opent op 30 maart de gloednieuwe expo Roots. Deze interactieve expo belicht de wonderlijke samenwerking tussen bomen en zwammen.

Roots maakt via geluiden en lichtprojecties het onzichtbare leven in het bos beleefbaar. In een ligzetel die onder de grond zakt, ontdek je hoe zwammen en bomen met elkaar samenwerken. Je maakt kennis met verschillende bosbewoners en leert er over de gevolgen van klimaatverandering voor onze bossen.

In het Provinciedomein Bulskampveld valt overigens nog veel meer te beleven. Wandelaars komen aan hun trekken in een natuurreservaat van 30 ha groot. Het is een overblijfsel uit de vroegere Brugse Zandstreek. De Bulskampveldwandelroute leidt je door de prachtige natuur. Nadien kan je in het Urban Café terecht voor een hapje en drankje terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin. In de uitgebreide kruidentuin vind je maar liefst 400 soorten kruiden, gaande van keukenkruiden tot geneeskruiden. In de sociale tewerkstellingsplek De Kruiderie worden groenten en kruiden met de hand gekweekt. Je kan er terecht voor verse kruiden, oliën, gins en andere geschenken.

  • Locatie: Bezoekerscentrum Bulskampveld
  • Adres: Bulskampveld 9, 8730 Beernem
  • Alle info: Roots

 

Bron foto: Lippensgoed-Bulskampveld in Beernem © Spotter2 / Wikimedia Commons

Gerelateerde artikels