Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderdjarig Rivierenhof verwelkomt feestvierders

3 min. leestijd
Rivierenhof © Romaine

Het Antwerpse Provinciaal Groendomein Rivierenhof bestaat 100 jaar. Van mei tot november vinden in het park activiteiten plaats om bezoekers mee te laten vieren. Op de website www.100jaarrivierenhof.be vind je het volledige feestprogramma en bestel je tickets.

“Voor iedere bezoeker heeft het park wel iets in petto. Tentoonstellingen en gegidste themawandelingen over de natuur in het park en over zijn geschiedenis bijvoorbeeld, en uiteraard een breed aanbod aan activiteiten voor kinderen”, vertelt Mireille Colson, gedeputeerde bevoegd voor de provinciale groendomeinen.

Volgens directeur Peter Verdyck viert het Rivierenhof een belangrijke én symbolische verjaardag. “We vieren 100 jaar Rivierenhof maar het verhaal van het domein gaat al veel verder terug. Ooit was het een boerderij, een buitenverblijf en zelfs een lusthof. Op 7 mei 1923 opende het Provinciaal Groendomein de poorten voor het grote publiek. Het is daarmee het oudste provinciaal domein van België.”  

Het feestprogramma gaat in mei van start met een tentoonstelling in de galerij over 100 jaar Rivierenhof en een openluchttentoonstelling met historische foto’s in het park. Op 7 mei, de verjaardag van het park, kun je samen met een gids de hoogtepunten van 100 jaar Rivierenhof komen ontdekken. Op 11 juni klinken we samen met de bezoekers tijdens een feestpicknick op het Rozenfeest.

Fotowedstrijd

Bezoekers kunnen vanaf 12 mei hun mooiste foto’s van het park insturen tijdens een fotowedstrijd. Het werk van de winnaars komt aan bod in de galerij tijdens een fototentoonstelling in het najaar.

Ook verschillende partners werken samen met het Provinciaal Groendomein Rivierenhof een geweldig feestjaar uit. Eten op een unieke locatie op het water tijdens Dinner on the lake een middeleeuws spektakel tijdens De Quaeye Werelt, een proevertjeswandeling om het 100-jarig bestaan van de overburen van koffie Verheyen te vieren, de beste concerten in het openluchttheater, een feestweekend tijdens Deurne Bevrijd, een unieke totaalbeleving tijdens De Grote Schijn … Deze activiteiten zijn slechts een greep uit het aanbod.

Tickets voor deze activiteiten bestel je op www.100jaarrivierenhof.be. Je ontdekt er ook het volledige programma.

 

Bron foto: Rivierenhof © Romaine

Gerelateerde artikels