arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Klimaatfonds Leiedal ondersteunt groene initiatieven

2 min. leestijd
Klimaatfonds © Michele Henderson / Unsplash

Elf Zuid-West-Vlaamse gemeenten, de Koning Boudewijnstichting en intercommunale Leiedal gaan de strijd aan tegen klimaatverandering. Ze richtten daartoe het Klimaatfonds Leiedal op.

Burgers, verenigingen, organisaties, bedrijven en lokale overheden kunnen een projectaanvraag indienen voor initiatieven die een positieve impact hebben op de klimaatverandering. Het project wordt gerealiseerd in één (of meerdere) van de deelnemende gemeenten: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Waregem, Wevelgem en Zwevegem.

Wie erin slaagt om de helft van zijn budget op te halen via crowdfunding (25% voor bedrijven), komt in aanmerking voor een verdubbeling van de opgehaalde middelen via het Klimaatfonds. Het Streekfonds West-Vlaanderen begeleidt je bij het opzetten van jouw crowdfundingcampagne om die 50 procent van de middelen voor je project bij elkaar te krijgen. Bovendien  krijgen alle giften in het kader van de crowdfunding vanaf 40€ een fiscaal attest.

Alle details over de voorwaarden van deze oproep vind je op de webpagina van de Koning Boudewijnstichting.

 

Bron foto: © Michele Henderson / Unsplash

Gerelateerde artikels