arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuur- en Boscast

1 min. leestijd
Illustratiebeeld © Freepik

Heeft de natuur gunstige effecten op onze gezondheid? Hans Van Dyck, professor gedragsecologie aan het Earth & Life Institute van de Universiteit van Louvain-la-Neuve, geeft antwoorden op deze vraag in de tweede aflevering van de Natuur- en Boscast, de podcast van het Agentschap Natuur en Bos.

Ook Ben Somers, hoogleraar aan de faculteit bio-ingenieurswetenschappen, komt aan het woord. Hij vertelt meer over de nieuwe groennormen en hoe we steden kunnen plannen met meer kansen voor natuur.

Hans De Schryver is gebiedscoördinator bij ANB en legt uit hoe de Vlaamse overheid de link tussen natuur en gezondheid in haar natuurdomeinen en projecten meeneemt.

Het derde deel van deze aflevering gaat dieper in op het effectieve gebruik van de natuur in de gezondheidssector. In Bethanië, een centrum voor geestelijke gezondheidszorg maakt de natuur op dit moment al deel uit van de behandeling. Hoe wordt de natuur er precies geïmplementeerd? En wat vinden de patiënten ervan? Hildegard van Looveren legt het allemaal uit.

De Natuur- en Boscast is te beluisteren op Spotify.

 

Bron foto: illustratiebeeld © Freepik

Gerelateerde artikels