arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Paardenbloem niet te versmaden drachtplant

1 min. leestijd
Paardenbloem © Nature Today

Paardenbloemen zijn niet echt populair. Behalve bij kinderen die de pluizige zaadbol graag wegblazen. Maar openbare besturen en tuinliefhebbers zien de “pisbloemen” liever verdwijnen.

En dat is jammer, want in tegenstelling tot de geliefde narcissen hebben ze toch een heel grote aantrekkingskracht op talrijke insecten. Meer zelfs, de knalgele paardenbloemen fleuren niet alleen de stoepen op maar zijn een heel vroege bron van nectar voor menig (wilde) bij of zweefvlieg.

Waar maai-mij-niet meer aanvaarding vraagt voor talrijke composieten, tijm, klaversoorten, blijft de modale Vlaming vaak de paardenbloemen te lijf gaan met een aardappelmesje. Maar ook aan de rand van de stoep of wat bemeste bermen mag best wat meer absolutie gegeven worden aan de paardenbloemen. Een uitgebreide analyse van de paardenbloem vind je hier terug. 

 

Bron foto: Paardenbloem © Nature Today

Gerelateerde artikels