arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Projectoproep The Good Wave voor klimaatacties

2 min. leestijd
Illustratiebeeld © Robert Collins

Met deze oproep wil de Koning Boudewijnstichting organisaties ondersteunen bij de ontwikkeling van impactvolle klimaatacties die gericht zijn op gedragsverandering bij een bestaand of nieuw doelpubliek. Daarbij leren ze dit publiek eerst beter kennen, om daarna een beter afgestemde actie te ontwikkelen.

Hoe moet een klimaatactie eruitzien om mensen hun gedrag écht te laten veranderen? Eén factor heel vaak over het hoofd gezien: we kennen ons eigen doelpubliek minder goed dan we graag willen geloven. Nochtans is dit een heel belangrijke, eerste stap van een succesvolle klimaatactie.

Met deze projectoproep biedt de Stichting niet alleen financiële steun aan je organisatie om een concrete klimaatactie uit te rollen (tot 20.000 EUR), maar volg je samen met de andere laureaten van deze oproep ook een leer-, doe- en begeleidingstraject op maat van jouw project. Aan de hand van handige werkmodellen leer je hoe je je doelgroep onderzoekt en hoe je van jouw actie een actie-met-impact maakt.

Dit traject wil aan jou en je organisatie dus ‘tijd en ruimte’ bieden om te experimenteren, te leren uit successen en mislukkingen én te leren van elkaar. Dit laatste vinden we heel belangrijk. We merken namelijk dat professionals geïsoleerd staan om een klimaatactie te ontwikkelen en veel hebben aan uitwisseling met collega’s van andere organisaties.

Infomoment over de oproep:

 

De uiterste datum om een dossier in te dienen is 2 oktober 2024. Meer informatie is te vinden via Projectoproep The Good Wave | The Good Wave.

 

Bron foto: illustratiebeeld © Robert Collins

Gerelateerde artikels