Overslaan en naar de inhoud gaan

Speelbos De Weefberg in een nieuw kleedje

2 min. leestijd
De Weefberg © Regionaal Landschap Noord-Hageland

In het voorjaar van 2023 werd het speelbos De Weefberg in Averbode volledig vernieuwd. In de nieuwe speelzone kwam een multimovepad van ongeveer 2 km. Het concept multimovepad is een initiatief van het Agentschap Natuur en Bos en Sport Vlaanderen om kinderen terug naar buiten krijgen om er te gaan ravotten. 

Langs het parcours staan niet minder dan twaalf verschillende speel- en beweegelementen. Op die manier kunnen kinderen fundamentele bewegingsvaardigheden oefenen zoals bijvoorbeeld klimmen, springen en landen, balanceren, trekken en duwen, enz. De natuurlijke hindernissen en houten constructies zorgen voor een ideale mix van beweging en natuurbeleving. 

Het speelbos en het multimovepad maken deel uit van de avontuurlijke ‘Kinderen Baas’ wandelingen binnen Landschapspark de Merode en werd uitgewerkt door het Regionaal Landschap Noord-Hageland in overleg met verschillende partners. Ze liggen vlakbij wandelknooppunt 100, het populairste wandelknooppunt van Vlaanderen. Op wandelafstand vind je de Abdij van Averbode en de  Lekdreef. Het is daardoor de ideale route om er met het gezin op uit te trekken en te gaan ontdekken! 

De vernieuwing van De Weefberg werd gerealiseerd met financiële steun van stad Scherpenheuvel-Zichem en landschapspark de Merode in samenwerking met Regionaal Landschap Noord-Hageland, Agentschap Natuur en bos, Sport Vlaanderen en stad Scherpenheuvel -Zichem. 

 

Bron tekst: Regionaal Landschap Noord-Hageland

Bron foto: De Weefberg © Regionaal Landschap Noord-Hageland

Gerelateerde artikels