arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinar: Naar 1000 tuinstraten in de nieuwe bestuursperiode

2 min. leestijd
De Jan Olieslagersstraat in Deurne werd omgevormd tot een tuinstraat. © Jan Vilain [ruimtereporter]

Heel wat steden en gemeenten gaan aan de slag met vergroening van hun woonstraten. Zij kunnen hun ervaring uitwisselen en kennis opdoen in het netwerk van de Green Deal Tuinstraten.

De Green Deal Tuinstraten zet in Vlaanderen een kentering in gang om structureel meer tuinstraten te creëren. De ambitie is om tegen 2030 minstens duizend gerealiseerde tuinstraten tot stand te brengen. Binnen de Green Deal Tuinstraten komen gemeenten, bewoners, bedrijven en andere betrokkenen samen om hun expertise en middelen te bundelen. Zo willen de initiatiefnemers bewustzijn creëren, kennis opbouwen en delen, en praktische ondersteuning aanreiken om van doorsnee straten bloeiende tuinstraten te maken. De Green Deal telt ondertussen al 41 deelnemers.

Wie interesse heeft kan op vrijdag 14 februari een online webinar volgen en meer toelichting krijgen over wat de Green Deal Tuinstraten precies inhoudt en wat de voordelen van deelname zijn. Het is een kans voor nieuwe besturen om mee in een uitgebreid kennisnetwerk rond tuinstraten te stappen.

Het webinar richt zich naar nieuwe schepenen en beleidsmakers die interesse hebben om de komende beleidsperiode met tuinstraten te starten of die reeds gestart zijn en mee in het lerend netwerk willen stappen om hun ervaringen te delen en resultaten te tonen.

De Green Deal Tuinstraten heeft als doel:

  • Draagvlak vergroten en sensibiliseren rond tuinstraten
  • Kennisopbouw en - verspreiding van tuinstraatmodellen via een online toolbox
  • Pilootprojecten realiseren
  • Beleidsbijsturing adviseren waar nodig

 

Als deelnemer aan de Green Deal Tuinstraten engageer je je om bij te dragen aan het veranderen van het straatbeeld naar een groene en verbonden omgeving. Je kunt deelnemen als doener, en één of meerdere straten in jouw gemeente aanpakken en omvormen tot een tuinstraat, of deelnemen als denker, en jouw kennis en expertise delen om bij te dragen aan dit gezamenlijke doel. Je krijgt ondersteuning van verschillende partners, wisselt kennis uit met lokale besturen en burgerinitiatieven, en draagt bij aan een krachtig maatschappelijk verhaal. 

Schrijf in via de website van Infopunt Publieke Ruimte.

 

Bron foto: De Jan Olieslagersstraat in Deurne werd omgevormd tot een tuinstraat. © Jan Vilain [ruimtereporter]

Gerelateerde artikels