arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Antwerpen-Hoboken | Meetjeslandstraat

Hoboken

Dit pleintje ligt in een druk bevolkte wijk waar sowieso al weinig groen aanwezig is. Het plein bestond eigenlijk uit een grasveld met 4 grote platanen en een heesterplantsoen met 4 Gleditsia’s. Het was eerder een oubollig kleurloos plein met veel verharding.

Meetjeslandstraat in Antwerpen-Hoboken
Meetjeslandstraat in Antwerpen-Hoboken

Vermits de straat op deze plaats wel een pak smaller kon, werd het asfalt uitgebroken en het plein vergroot. Zodoende is dit een mooi voorbeeld van ontharden. Aan de rand van het plein, waar ook veel zon komt, werd gekozen voor plantsoenen met bloeiende planten: Cornus, Perovskia, Achillea, Geranium, Phlomis, Sedum, …

Onder de bestaande Robinia werd een mooi houten zitplatform ge- creëerd. Om doorlopen te voorkomen werd er rond het platform ook een beplanting van Ilex meserveae ‘Blue Prince’ aangeplant. Zo blijft een groot deel van het plantsoen jaarrond groen en krijgen we door de hoogte van deze heesterpartij ook wat reliëf op het plein.

Na overleg met de buurtbewoners werd gekozen om geen echte speeltoestellen te installeren zoals schommels of glijbanen. Om kinderen toch ruimte te geven om te bewegen werd daarom wel wat speelgelegenheid gecreëerd. Dit werd in het bestaande gras onder de grote platanen voorzien.

  • Adres: Meetjeslandstraat
  • Oppervlakte: 1330 m²
  • Ontwerp: stad Antwerpen (Sara Franceschi)
  • Houten platform: Jef Jaspers, Essen
  • Spelaangelegenheden: Verbruggen, Temse
  • Groenaanleg en -onderhoud: groendienst Hoboken