Overslaan en naar de inhoud gaan

Genk | Genk in bloei

Genk in Bloei is een participatie- en sensibiliseringsactie waarbij de stad zich samen met vrijwilligers en inwoners inzet om extra kleur in het straatbeeld te brengen. 

Genk in Bloei
Genk in Bloei

Genk in Bloei bestaat al sinds 1985, maar evolueert mee met de tijd en noden van vandaag. Zo was er niet alleen de recente naamsverandering van Bebloemingsactie naar Genk in Bloei, maar zetten ze zich in om tuinen te ontharden, geen pesticiden te gebruiken enzovoort. Genk in Bloei omvat onder andere volgende acties:

Bebloemingsactie

Een wedstrijd waarbij burgers met hun tuinen kunnen scoren met veel groen en weinig verharding, goed beheer, veel variatie, originaliteit en heel veel bloemen. Iedere zomer brengt de werkgroep de bijna vijfhonderd deelnemende gezinnen en hun tuinen, balkons of terrassen een bezoekje. Laureaten ontvangen een uitnodiging voor het Genk in Bloei-feest.

Genkse bloem

Genk in Bloei zet ieder jaar een bloem in de kijker. Het plantje krijgt dan een ererol tijdens verschillende activiteiten, bijvoorbeeld tijdens de 0-parade, tijdens de Moederdagactie...

Genk in Bloei-feest

Alle laureaten van de Bebloemingsactie worden exclusief uitgenodigd op het Genk in Bloei-feest voor hun geleverde inspanningen in het voorbije jaar. Hier worden de mooiste creaties gepresenteerd, bekijken ze het voorbije jaar en werpen ze een kleine blik op de toekomstplannen. Op het einde van de dag maakt de stad bekend welke Genkse bloem het volgende jaar mag vertegenwoordigen. 

En andere

Scholenactie, bloembollenactie, Genk in Bloei op de 0-parade, zadenfee, Moederdagactie, groenuitstap, maand van het park...