arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Genk | Welzijnscampus Portavida

Portavida is een welzijnssite die een combinatie van zorgverlening biedt, namelijk dienstenaanbod, wonen, werken, ontspannen en cultuur. De naam is een samensmelting van het Italiaanse 'porta' en het Spaanse 'vida', wat van Portavida de 'Poort tot het leven' maakt. De hele site is dan ook voorzien in het groen. Een groene omgeving helpt namelijk niet alleen bij herstellen, maar houdt mensen ook gezond. Groen in de omgeving stimuleert tot bewegen, het nodigt uit om te wandelen, te fietsen of gewoon op een bankje te genieten van de omgeving. 

Welzijnscampus Portavida in Genk
Welzijnscampus Portavida in Genk

De parkeerplaatsen werden allemaal ondergronds voorzien, zodat er op de campus zelf enkel voetgangers en fietsers zijn. Er werden verschillende wandel- en fietspaden voorzien doorheen de hele campus, zo is er ook een slingerend fietspad voorzien om de steile helling wat af te zwakken.

De campus zit in een groen jasje, wat dan ook betekent dat er overal groen te zien is. Van simpele gazons tot kleurige vaste plantenborders en heel wat bomen, veel biodiversiteit en voor elk wat wils. Ook voor dieren als vogels, bijen en insecten. Daarnaast kan het hemelwater ook in deze plantvakken infiltreren. Deze grote volumes groen creëren heel wat rust- en ontmoetingsplaatsen voor jong en oud. 

  • Adres: Welzijnscampus, Genk
  • Oppervlakte: 10.000 vierkante meter
  • Ontwerp: Artes Group
  • Beheer: Dolmans Landscaping