arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Ichtegem | Landschapspark de Stationsput

De groene as 'Groene 62' is een voormalig stoomspoorwegtracé dat zich uitstrekt van Torhout naar Oostende. De aanwezige vijver werd gegraven om stoomtreinen van Torhout naar Oostende van water te voorzien. 

Landschapspark de Stationsput in Ichtegem
Landschapspark de Stationsput in Ichtegem

In het voorjaar van 2022 werd het landschapspark vernieuwd om nog meer te beantwoorden aan stille natuurbeleving. Onder andere een overdekt rustpunt voor fietsers en natuurlijke spelelementen voor kinderen zorgen ervoor dat het park een perfecte tussenstop is tijdens het fietsen. Daarnaast is het ook de plek bij uitstek om even te rusten, te wandelen of te hengelen en uiteraard te genieten van de natuur. 

Het is een totaalconcept waarbij alle elementen elkaar aanvullen. Naast een rustpunt voor fietsers en een mogelijkheid om te picknicken komen er ook speelvoorzieningen voor kinderen en jongeren, waar volledig de kaart wordt getrokken van de speelnatuur. Geen schreeuwerige speeltoestellen, maar uit gerecupereerd hout vervaardigde en duurzame speelvoorzieningen. De aanwezige natuur- en landschapselementen werden opgewaardeerd. Zo is er een stukje van het lage struikgewas gerooid, voor een betere inkijk. Er kwamen ook grasweilanden met bloemen, specifiek voor bijen en vlinders bij. Dit alles om meer in te zetten op de beleving van de groene omgeving. 

  • Adres: Statiebeekstraat, Ichtegem
  • Oppervlakte: 7.500 vierkante meter
  • Ontwerp: Atelier Artisjok & Janis architecte
  • Realisatie: Grondwerken Donk - Maes & Coucke bv