Overslaan en naar de inhoud gaan

Lille | Speelzone Hof d'Intere

Lille

Het kasteel 'Hof d'Intere' in Wechelderzande was al een tijdje in bezit van de gemeente. Sinds 1977 doet het onder andere dienst als bibliotheek ende groenzone errond is een park. Het gemeentebestuur besloot dit parkje om te vormen naar een natuurlijke en gevarieerde speelplek. 

Natuurlijke speelzone Hof d'Intere in Lille
Natuurlijke speelzone Hof d'Intere in Lille

De bestaande beplanting van het park werd maximaal behouden en het bestaande bos wordt betrokken bij het spel: kinderen kunnen er kampen bouwen met takken die de gemeente ter beschikking stelt. Er wordt gewerkt met natuurlijke, robuuste materialen zoals robiniahout en grote rotsblokken. Door de doordachte materiaalkeuze passen de speeltoestellen goed bij de rest van het park en het kasteel. 

Een constructie uit houten palen maakt een avontuurlijk klimparcours over de bestaande slotgracht. Dit vormt een sportieve, spannende uitdaging voor oudere kinderen. Ook werd er een hoge, steile heuvel aangelegd waarop inheemse heesters werden aangeplant en een glijbaan werd aangelegd. Er is ook een waterspeelelement waar kinderen kunnen water oppompen. Zowel de glijbaan als het waterspeelelement komen samen in een grote zandbak. 

De beleving van het spelen staat centraal in deze groene ruimte. Het aanbod van speeltoestellen en groen prikkelt kinderen van verschillende leeftijden om zelf te ontdekken wat het durft of kan. Het is aan het kind om de risico's in te schatten en zodoende te leren over de wereld en zichzelf. 

Het resultaat is een spannende speelplaats, waar kinderen allerlei avonturen kunnen beleven. 

  • Adres: Pastorijstraat, Lille
  • Oppervlakte: 1.000 vierkante meter
  • Ontwerp: OMGEVING cvba te Antwerpen-Berchem en Campo & Jacoby bvba te Mechelen
  • Beheer: A-kwadraat vzw, Turnhout