arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Schilde | Natuurlijke begraafplek

Schilde

Natuurbegraafplaatsen worden steeds populairder. Daarom wou het bestuur, naast de reeds bestaande mogelijkheden van begraven, een extra optie creëren door een deel van de begraafplaats, dat recent werd ontgraven, in te richten als natuurbegraafplaats ofwel een natuurlijk uitziende begraafplek. De inrichting van de natuurbegraafplaats op deze locatie heeft als voordeel dat alle overleden Schildenaren op dezelfde site te ruste worden gelegd.

Schilde - Natuurlijke begraafplek
Schilde - Natuurlijke begraafplek

Sereniteit, geborgenheid, groen in zijn natuurlijke verschijningsvorm... Het ontwerp houdt rekening met heel wat randvoorwaarden eigen aan een natuurbegraafplaats. Er is veel aandacht besteed aan de inrichting en beplanting. Een graspad, geflankeerd door een bebloemd plantvak met bomen, vertrekt aan de hoofdingang van het kerkhof en nodigt de bezoeker uit de groene loper te volgen tot aan de nieuwe natuurlijke begraafplek.

Deze plek wordt omringd door bomen en struiken die voor een visuele scheiding zorgen met de overige delen van de begraafplaats. Graspaden die hier en daar wat breder worden, leiden naar een kleine centrale herdenkingsplek. Drie ruw bewerkte boomstammen fungeren als zitelement. Op de paden na, wordt al het gras extensief beheerd. Bij de plantkeuze werd steeds gekozen voor inheemse soorten of soorten die veel bijen en vlinders aantrekken.

  • oppervlakte: 500 m2
  • ontwerp: Eigen regie
  • beheer: Areala
  • contact: Koen Laurent
  • adres: Kerkplein
  • kostprijs: € 5.000