arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Vilvoorde | Bloementuin rondom de Kerk O.L.V. Hoop

Vilvoorde

Deze nieuwe bloementuin werd ontworpen met het oog op meerdere gebruiksdoelen. Hierbij is er extra aandacht besteed aan de biodiversiteit en klimaatadaptatie, maar ook het religieuze karakter van de locatie is in de plantkeuze terug te vinden.

Vilvoorde - Bloementuin rondom de kerk O.L.V. Hoop
Vilvoorde - Bloementuin rondom de kerk O.L.V. Hoop

Om een aantrekkelijke tuin met vaste planten rondom de kerk te realiseren, die de kerk verankert in het plein, werd rekening gehouden met volgende zaken: Een grote solitaire Robinia werd aangeplant als centrum en uitgangspunt van het ontwerp. Hiernaast werden er verschillende Bijbelse en symbolische planten aangeplant. Om er enkele te benoemen; Achillea, Mentha, Malva, Acanthus, Angelica, Aquilegia, … Daarnaast werden er kleurenborders ingericht die van betekenis zijn voor de kerk, zoals: wit (feest), blauw (goddelijk), paars/purper (ingetogen), roze (licht) en geel (afgunst).

Het moest het gehele jaar rond visueel aantrekkelijk zijn, zo werd ook de bloeiboog mee in rekening gehouden en wordt de biodiversiteit bevorderd. De taxussen in de ‘nissen’ in de ronding aan de oostkant, de Hedera en kardinaalsmuts welke als bodembedekker groeien, werden verwijderd en werden elders herplant. Andere groenelementen bleven behouden.

  • oppervlakte: 3.235 m2
  • ontwerp: Flower your place
  • beheer: Flower your place
  • contact: Nancy van Roy
  • adres: Heldenplein
  • kostprijs: € 168.733