Het park is gelegen ter hoogte van de bibliotheek en de 19e-eeuwse Sint-Nikolaasbrouwerij. In 2018 werd het gloednieuwe centrumpark officieel geopend en werd de nieuwe naam voor de groenzone bekendgemaakt. De nieuwe benaming kwam er na een oproep aan de inwoners om een originele naam te bedenken voor het nieuwe park. Een overduidelijke meerderheid koos voor de naam Brouwershof, die een duidelijke link heeft met de oude brouwerij.
Immers in het park zijn er resten van de voormalige Sint-Nikolaasbrouwerij met ast en mouterij, die van 1973 tot 1987 fungeerde als een brouwerijmuseum met een tentoonstellingsruimte. De brouwerij had een ommuurde tuin die nu omgevormd is tot een multifunctioneel, open park met slingerende paden, monumentale bomen, open zitplekken, een leuke speeltuin en een leestuin. Om dit prachtige park te realiseren, kocht de gemeente jarenlang verschillende private eigendommen op: de oude brouwerij zelf, maar ook de oude pastorij, een oude drukkerij, een appartementsgebouw en 3 woningen. Een ge- deelte van de gebouwen werd gesloopt, waarna de bestaande en nieuwe open ruimte werd gecombineerd tot één groot openbaar park.
Het park vormt een gezellige en groene rustplek voor jong én oud, pal in het centrum van Willebroek. De imposante bomen en planten werden uitgekiend gecombineerd met avontuurlijke speeltuigen, zitbanken en open ruimte. Het park vormt regelmatig het decor voor gezellige activiteiten, zoals sportinitiaties of optredens tijdens de jaarlijkse Kanaalfeesten. Het Brouwershof huist ook het ‘Anker tegen Armoede’, een symbolisch kunstwerk dat in samenwerking met ATD Vierde Wereld tot stand kwam.
- Adres: Schoolweg - Stationsstraat - A. Van Landeghemstraat
- Oppervlakte: ca. 6.650 m²
- Ontwerp: Stramien, Antwerpen
- Groenaanleg: DCA, Beerse
- Groenonderhoud: groendienst Willebroek