Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg Stadsbos Genk is gestart

2 min. leestijd
Een toekomstbeeld van het Genkse Stadsbos © Stad Genk

Op 15 januari startte in Genk de aanleg van een stadsbos. En het begrip ‘stadsbos’ nemen ze daar letterlijk: de Grote Markt wordt opengebroken en er komen bomen. De stad neemt daarmee initiatief om de oppervlakte verharding in het centrum drastisch terug te dringen.

‘Begin maart worden de bomen geplant en wordt alles verder afgewerkt. Eind april, begin mei moet alles klaar zijn’, vertelt Toon Vandeurzen, schepen van Economie, Duurzaamheid en Ruimte. In het stadsbos komt een speelzone en een ontmoetingsplek. Ook op de terrassen van de aangrenzende horecazaken komen bomen. Twee grote oversteekplaatsen doorheen het bos zorgen ervoor dat elke hoek van het plein vlot bereikbaar is.

De vergroening van de Grote Markt past binnen een breder verhaal. Ook het Sint-Martinusplein en het Stadsplein komen aan de beurt zodat groen en waterinfiltratie het stadscentrum weerbaar maken tegen weersextremen.

In afwachting van de aanplanting kunnen inwoners nu al met een virtualrealitybril tussen de bomen wandelen op de Grote Markt. Via deze link van de stad Genk kan je zelf al een kijkje nemen. Het Stadsbos is een samenwerking van Stad Genk, Bureau Bas Smets, Atelier voor Ruimtelijk Advies en Hoogmartens.

 

Bron foto: Een toekomstbeeld van het Genkse Stadsbos © Stad Genk

Gerelateerde artikels