arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Billboardwagen voor bomen

2 min. leestijd
Bevloeiing van jonge bomen in Park Spoor Noord © J. Vilain

‘Jonge bomen in Antwerpen krijgen extra water, zodat ze sterk staan voor de toekomst’. Wanneer je de tankwagen van de Antwerpse groendienst ziet rondrijden, doet het onwillekeurig aan een billboardwagen denken.

Met een duidelijke boodschap op de watertank communiceert Stad Antwerpen over het belang van bomen in de stad. Wie door Antwerpse parken en straten wandelt, kan de groendienst aan het werk zien bij het bevloeien van bomen. En wie bedenkingen zou hebben over de waterfactuur van de stad wordt gerustgesteld: de tankwagen vermeldt eveneens dat de stad hiervoor geen drinkwater gebruikt maar enkel regenwater en oppervlaktewater.

Doordat de tankwagen voortdurend van locatie wisselt, kan de groendienst de boodschap op een heldere en efficiënte manier verspreiden en wordt een breed publiek bewustgemaakt over de zorg die nodig is voor bomen in de stad. Stadsbomen die de kans krijgen om op een gezonde manier volwassen te worden, geven ons immers heel wat terug in de vorm van luchtkwaliteit, verkoeling, biodiversiteit en belevingswaarde.

 

Bron foto: Bevloeiing van jonge bomen in Park Spoor Noord © J. Vilain

Gerelateerde artikels