arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Bomentabel.nl brengt ecosysteemdiensten van diverse soorten in kaart

2 min. leestijd
Illustratiebeeld © Silberkugel / Pixabay

Er bestaan reeds heel wat online zoekmachines om de juiste boom voor de juiste locatie te kiezen. De nieuwe website Bomentabel.nl legt daarbij de nadruk op de ecosysteemdiensten van bomen.

Door te filteren op bijvoorbeeld klimaatadaptatie, biodiversiteit of luchtkwaliteit verschijnt een selectie van soorten die aan de gewenste criteria voldoen. De site biedt uitgebreide informatie over 359 boomsoorten en cultivars en door te filteren op combinaties van meer dan 20 kenmerken filteren, kunnen de meest geschikte boomsoorten worden geselecteerd.  
 
De website is het resultaat van samenwerking tussen verschillende partijen uit de groensector, stedelijk beheer en onderzoek. De data zijn verzameld door Wageningen University & Research, onder leiding van Jelle Hiemstra, met technische uitvoering door Blunt Communicatieadvies. De boomkwekerijsector heeft met enthousiasme meegewerkt door onder andere foto's van de meeste boomsoorten te verzorgen.

Meer info: Bomentabel.nl – Nuttige bomen met positieve effecten op ons ecosysteem

 

Bron foto: Illustratiebeeld © Silberkugel / Pixabay

Gerelateerde artikels