arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Departement Omgeving krijgt nieuwe secretaris-generaal

2 min. leestijd
Toon Denys zal vanaf 1 juni het Departement Omgeving leiden © Vlaamse Landmaatschappij

De Vlaamse Regering besliste op 29 maart om Toon Denys, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Landmaatschappij, vanaf 1 juni aan te stellen als secretaris-generaal bij het Departement Omgeving.

Toon Denys is op dit moment leidend ambtenaar van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), dat een centrale rol vervult in het verbeteren van de waterkwaliteit, de uitvoering van landinrichtingsprojecten en de uitvoering van het plattelandsbeleid.

Als bio-ingenieur en ingenieur in milieusanering is hij volgens de Vlaamse regering de geschikte opvolger van huidig waarnemend leidend ambtenaar Ivo Palmers. Denys start op 1 juni. 

“Toon is de geschikte kandidaat om het Departement Omgeving te leiden en zijn ervaring ten dienste te stellen voor een beter omgevingsbeleid in gans Vlaanderen", aldus Vlaams minister bevoegd voor Omgeving Zuhal Demir.

Het Departement Omgeving is op 1 april 2017 ontstaan uit een fusie van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie en Ruimte Vlaanderen. Het staat in voor beleidsvoorbereiding binnen het brede omgevingsbeleid en staat in nauw contact met lokale besturen voor ruimtelijke uitvoeringsplannen en vergunningenbeleid. Het Departement Omgeving is ook bevoegd voor handhaving en omgevingsinspectie en houdt toezicht op beslissingen van lokale besturen. Zo gaat het Departement Omgeving in beroep tegen vergunningen van lokale besturen voor bouwen in watergevoelig gebied. 

Toon Denys is 57 jaar oud en genoot de opleidingen bio-ingenieur en ingenieur in milieusanering. Hij is sinds 1991 werkzaam bij de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), waar hij sinds 2009 gedelegeerd bestuurder is. De VLM vervult een centrale rol in het verbeteren van de waterkwaliteit, de uitvoering van landinrichtingsprojecten en de uitvoering van het plattelandsbeleid.

 

Bron tekst: persbericht Vlaamse Regering

Bron foto: Toon Denys zal vanaf 1 juni het Departement Omgeving leiden. © Vlaamse Landmaatschappij

Gerelateerde artikels