arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste fase Keerdokpark is klaar

2 min. leestijd
Uitzicht op het zwaluwappartement in het Keerdokpark. © Stad Mechelen

Aan het Mechelse Keerdok bevinden zich al een hotel, parking, zomerbars en twee bruggen. Sinds kort zijn ook het eerste deel van het park en de nieuwe kade klaar. Zo verrijst, na de sloop van Inter-Beton en de verhuis van de baanwinkels naar Malinas, op de Keerdoksite beetje bij beetje een hele nieuwe wijk om te wonen en te genieten in het groen.

Intussen zijn de werkzaamheden voor de realisatie van D’île Malines, DOK+ en een nieuw hamburgerrestaurant reeds gestart, evenals de werken aan het Rode Kruisplein. De eerste fase van het Keerdokpark is klaar.

Het stadsbestuur informeert buurtbewoners en geïnteresseerden altijd via nieuwsbrieven, maar voor zulke grote stadsvernieuwingsprojecten wordt ook een bezoek aan de site georganiseerd onder de naam Sfeerdok. Tijdens de vierde editie van Sfeerdok konden bezoekers op een laagdrempelige manier zelf ter plaatse kennismaken met de realisaties die reeds uitgevoerd zijn en met de huidige en toekomstige projecten op de site.

Van betoncentrale naar groene oase

Waar vroeger een betoncentrale stond, ontstaat nu beetje bij beetje een unieke groene oase van ongeveer één hectare. De aanleg gebeurt in drie fases, aangezien de aanleg van het park de voortgang van de werf van D’île Malines volgt. De eerste fase kon van start gaan na de sloop van de Inter-Betonsite, aangezien dit deel niet noodzakelijk was voor de werf. Deze fase is inmiddels voltooid en bezoekers kunnen al het eerste deel van het park ontdekken. Het nieuwe park vormt een groene long in het stadscentrum en moet bijdragen aan de biodiversiteit en het ecologisch evenwicht en aan natuurintegratie in de stad. Intussen is fase twee van het park gestart en deze zal tegen het einde van dit jaar voltooid zijn. Fase drie van het park kan starten aan het einde van de werf van het woonproject in 2025. 

 

Bron foto: Uitzicht op het zwaluwappartement in het Keerdokpark. © Stad Mechelen

Gerelateerde artikels