Overslaan en naar de inhoud gaan

Expeditie Kloosterbos (Wachtebeke) op 18 juni

1 min. leestijd
Expeditie Kloosterbos © Wachtebeke

De Bosgroep organiseert samen met de Provincie Oost-Vlaanderen Expeditie Kloosterbos op zondag 18 juni.

Via een wandeling ontdek je hoe het bos wordt beheerd en hoe we onze bossen future proof kunnen maken. Onderweg geniet je van proevertjes en workshops. Deze activiteit wordt georganiseerd binnen het plattelandsproject Klimaatrobuuste bossen voor het Waasland, dat als doel heeft de ingestorte fijnsparbossen om te vormen naar veerkrachtige loofbossen.

Helaas blijkt dat ook dennen steeds meer lijden onder de droogte, kevers en schimmels. Lokale besturen kunnen mee zorgen voor de bossen van morgen door hun burgers te informeren over de steun aan eigenaars van een dennenbos in het Waasland. Voortaan kunnen ook zij rekenen op gratis advies en een fikse tegemoetkoming in wildbescherming bij aanplant met verjongingsgroepen.

Inschrijving is niet verplicht maar wie zich voor 8 juni online registreert, krijgt een sneukelkaart voor proevertjes onderweg en een drankje in De Minnetuin. Start van de wandeling is ter hoogte van Langelede 48 in Wachtebeke. Parkeren kan op de weide vlakbij, ter hoogte van Langelede 5a.

 

Bron foto: Expeditie Kloosterbos © Wachtebeke

Gerelateerde artikels