arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Groenagenda zorgt voor meer stadsgroen in Rotterdam

1 min. leestijd
Rotterdam Centraal Station © Jurriaan / Unsplash

Rotterdam stelde vorig jaar de Groenagenda 2023-2026 voor. Daarin stelde het stadsbestuur zich tot doel om in de wijken meer groen te realiseren, samen goed voor de oppervlakte van 30 voetbalvelden. De eerste tussenstand van de Rotterdamse Groenagenda leert dat er op anderhalf jaar tijd 8,1 hectare bijkomend groen werd gerealiseerd in de stad.

De Groenagenda draagt bij aan het vergroenen van de stad, bescherming tegen de gevolgen van klimaatverandering en meer biodiversiteit. De doelstelling is om voor 2026 in de stad 20 hectare extra en verschillende soorten groen en 40 hectare bijenlandschap aan te leggen. Vandaag kan het stadsbestuur een aantal tussentijdse resultaten voorstellen die op basis van de Groenagenda 2023-2026 werden ontwikkeld.

Het Oude Westen: het Akeleiplein ligt in een dichtbebouwde wijk met weinig groen en smalle straten. In totaal is er ruim 500 m2 extra groen op het plein aangelegd. Dit maakt het plein aantrekkelijk om te spelen en te genieten.

Maashaven Noordzijde: bomen op kades hebben het vaak moeilijk, met een slechte bodemgesteldheid, weinig vocht en voeding. Er is betere grond aangebracht en meer onverhard oppervlak rondom de bomen. In totaal is er ruim 1.000 m2 extra groen gerealiseerd.

Moerkapellestraat: in het groenvak is gebruik gemaakt van gecomposteerd Rotterdams groenafval om de vruchtbaarheid van de bodem te verbeteren. Ook kan de grond het water beter vasthouden voor de planten. Er is 50m2 extra groen toegevoegd.

Meer info: Meer groen in de stad | Rotterdam.nl

 

Bron foto: Rotterdam Centraal Station © Jurriaan / Unsplash

Gerelateerde artikels