arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot aantal organisaties engageert zich voor sterke landschappen in Vlaanderen

2 min. leestijd
Groot aantal organisaties engageert zich voor sterke landschappen in Vlaanderen

Op donderdag 20 oktober 2022 tekenden 31 vertegenwoordigers van overheden, middenveldorganisaties en sociale economiebedrijven op initiatief van de Regionale Landschappen het Vlaams charter landschapsbeheer. Daarmee engageren ze zich voor een goed beheer van de open ruimte.

 

Met het charter drukken al deze ondertekenaars hun engagement uit om door samenwerking en kwaliteitsvol beheer te zorgen voor sterke landschappen die een antwoord geven op klimaatuitdagingen, bijdragen aan biodiversiteit en ecosysteemdiensten, zorgen voor een aantrekkelijke en herkenbare leefomgeving en een hoge recreatieve en toeristische belevingswaarde bieden.
Voor het eerst bevestigen zoveel partners vanuit verschillende bevoegdheden en werkterreinen hun inzet voor sterke landschappen, die door kwaliteitsvol beheer ten volle kunnen bijdragen aan welvaart en welzijn.

Partners zijn onder meer het de Vlaamse Agentschappen Natuur en Bos en Onroerend Erfgoed, de verschillende provincies, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, Vlaamse Landmaatschappij en Vlaamse Milieumaatschappij, Toerisme Vlaanderen, Boerenbond en Algemeen Boerensyndicaat, enzovoort.

De volledige tekst van het charter kunt u hier downloaden

Gerelateerde artikels