arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspiratiedocument 'Natuurinclusief sporten en bewegen'

2 min. leestijd
Inspiratiedocument 'Natuurinclusief sporten en bewegen'

In opdracht van de provincie Gelderland maakte het Nederlands Olympisch Comité NOC*NSF het inspiratiedocument Natuurinclusief sporten en bewegen. Met de voorbeelden in het inspiratiedocument willen de provincie Gelderland en NOC*NSF laten zien dat sport en natuur elkaar kunnen versterken. 

Het thema natuur is voor de sportsector nog redelijk nieuw. Er zijn nog weinig clubs echt mee bezig. Ook bij gemeenten, die veel sportparken in beheer hebben, zijn het meestal losstaande dossiers.

Voor sportclubs die aan de slag willen met vergroenen biedt NOC*NSF via het inspiratiedocument praktische tips. In het document staan ook tips voor gemeenten die de natuur meer binnen willen halen op sportparken die ze beheren. Ook kunnen gemeenten subsidie krijgen om de biodiversiteit te vergroten. Bijvoorbeeld door bomen te planten, bloemen te zaaien of nestkastjes voor vogels op te hangen.

Het document Natuurinclusief sporten en bewegen is te vinden op de website van NOC*NSF.

Gerelateerde artikels