Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspiratiesessie: Hoe vergroen ik een wijk? (Leuven, 1 juni)

2 min. leestijd
Inspiratiesessie: hoe vergroen ik een wijk

Leuven 2030 zet alles op alles voor een klimaatneutrale, veerkrachtige stad. Groen zorgt voor verkoeling tijdens een hete zomerdag en biedt nuttige insecten een thuis. Door te ontharden sijpelt bovendien meer water de grond in, wat de waterstand ten goede komt. Daarom brengt stad Leuven inwoners die zich willen inzetten om hun wijk klimaatvriendelijk te maken in contact met elkaar, en met organisaties die hen daarbij kunnen helpen. Voor minder verharding, en meer bomen, planten en biodiversiteit.

Hoe krijg je je buren mee op de kar? Wat is een egelwegel? Hoe kan stad Leuven jouw idee ondersteunen? Welke premies en subsidies zijn er?

Tijdens deze inspiratie- en netwerksessie laat de stad Leuvenaars aan het woord over hun traject naar een groene wijk. Er wordt gestart met vzw Samenwerking Ontharding Redingenhof en Leuvenaars die zelf aan de slag zijn gegaan. Je krijgt een overzicht van wat er allemaal mogelijk is - op kleine en op grotere schaal - en hoe stad Leuven en andere organisaties je daarin ondersteunen. Tijdens de vragenronde met verschillende gesprekstafels kan je de sprekers honderduit vragen stellen. Zij helpen je op weg om er zelf aan te beginnen!

Met dit event mikt stad Leuven op enthousiaste inwoners van (groot) Leuven die concrete stappen willen zetten om hun wijk of straat te vergroenen of ontharden. Na deze boeiende avond weet je wat er allemaal kan en heb je de juiste contacten gelegd om uit de startblokken te schieten.

Programma:

19u00 - Leuven 2030 heet je welkom

19u10 - Dream big... (vzw Samenwerking Ontharding Redingenhof)

19u25 - ... maar klein beginnen kan ook! (Ellen Vandenbroecke)

19u40 - Aanbod van de stad: tuinrangers, advies & premies (Baptist Vlaeminck)

19u55 - Organisaties die je ondersteunen om je wijk te vergroenen

20u00 - Vragen maar!

Schrijf je gratis in

 

Bron foto: Boom © Jan Huber / Unsplash

Gerelateerde artikels