Overslaan en naar de inhoud gaan

Landschapstriënnale 2023

2 min. leestijd
Luchtfoto Waddeneilanden © NASA

Om de drie jaar wordt ergens in Nederland de Landschapstriënnale georganiseerd. Het evenement richt zich naar iedereen die zich met het landschap bezighoudt, zich ermee verbonden voelt en er graag is.

Gedurende de festivalmaand zijn er exposities, seminars, debatten, excursies, optredens en andere bijeenkomsten, gericht op verleden, heden en toekomst van het Nederlandse landschap. In september 2023 landt de Landschapstriënnale aan de Waddenkust van de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen onder de titel DYNAMISCHE WADDENDELTA.

De dynamische delta van eb en vloed staat centraal in de Landschapstriënnale van 2023. Natuurlijk staan we stil bij UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Maar veel meer nog willen is aandacht nodig voor het landschap áchter de dijken. Geulen en slenken presenteren hier de dynamiek van eb en vloed. Het mozaïeklandschap van terpen en wierden laat tweeduizend jaar samenleven met en strijden tegen het water zien.

Naast het september-programma wordt er een reisgids gemaakt om de Waddenkust volgende jaar op een innovatieve wijze te kunnen ontdekken. Meer info vind je op: Landschapstriënnale - Hét landschapsfestival van Nederland (landschapstriennale.com)

 

Bron foto: Luchtfoto Waddeneilanden © NASA

Gerelateerde artikels