arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Levende bermen – Over ecologie en architectuur van de wegberm

2 min. leestijd
Levende bermen – Over ecologie en architectuur van de wegberm

Fotograaf en landschapsarchitect Rita van Biesbergen fotografeerde een jaar lang de bermen van de Weg van de Toekomst, de N329 bij Oss waar op een vernieuwende manier niet alleen de weg maar ook de bermen zijn aangepakt. Dat vormde het startschot voor dit boek waarin de ecologie en de architectuur van de berm met elkaar worden verbonden

In essays gaan Marion de Boo en Tijs van den Boomen in op de betekenis, de teloorgang en de kansen voor een natuurrijke en mooie berm. De berm heeft ruimte nodig, letterlijk en figuurlijk. We moeten rijk bloeiende, levende bermen maken, die zorgvuldig en mooi zijn vormgegeven. Waar vlinders en bijen van genieten. En wijzelf ook.” Michel Heesen schreef een introductie en Paul Roncken gaat in op het ontwerp voor de N329. 
In een Atlas van favoriete bermen worden voorbeelden van inspirerende oude en nieuwe bermen getoond. En natuurlijk ontbreken de aanbevelingen voor een natuurvriendelijk bermbeheer niet.

Rita van Biesbergen, Marion de Boo, Tijs van den Boomen e.a. Levende Bermen. Over ecologie en architectuur van de wegberm. Uitgeverij Blauwdruk.

Gerelateerde artikels