arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijbaan wordt belevingspad in Zonhoven

2 min. leestijd
Minder verkeer en meer natuur in de Kauwbosstraat © VLM

De VLM en de gemeente Zonhoven werken aan een herverkaveling voor de landbouw in het gebied Kiewit-Zonhoven. ​De ontharding van een rijweg en omvorming naar een belevingspad geven de Kauwbosstraat en Boekrakelaan een heel ander uitzicht.

De Kauwbosstraat-Boekrakelaan was tot voor enkele jaren een verharde autoweg. Alleen reden auto’s er aan een te hoge snelheid en diende de weg meer voor sluipverkeer. Ook heerste er een sluikstortproblematiek. In samenwerking met enkele partners, sloot de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) de weg in 2020 af voor autoverkeer. Ontharding volgde binnen het project ‘Proeftuin Ontharding Weg Weg’.

Binnen het landinrichtingsplan ‘Openruimtegebied Kiewit-Zonhoven’ richtte de VLM vervolgens de Kauwbosstraat-Boekrakelaan in als veilige, trage verbinding voor wandelaars en fietsers. We zorgden voor enkele rustpunten en ontmoetingsplekken om mensen in de buurt rond de Elstreken samen te brengen. Tussen de akkers en de velden legden we een buurtpark met picknickbank aan om te genieten van het ‘Zonhovense platteland’. Een nieuw belevingspad laat nu groot en klein, mobiel en anders mobiel meegenieten van dit kwaliteitsvol stukje open ruimte.

Meer info en foto’s: Zonhoven is belevingsplek rijker dankzij ontharde autoweg (vlm.be)

 

Bron tekst: persbericht VLM

Bron foto: Minder verkeer en meer natuur in de Kauwbosstraat. © VLM

Gerelateerde artikels