Overslaan en naar de inhoud gaan

Studiedag: De impact van natuur in de stad

2 min. leestijd
Ook in stedelijke gebieden zijn er mogelijkheden voor meer biodiversiteit. © J. Sharp / Wikimedia Commons

Een groot aantal onderzoeken bevestigt het belang van natuur in de stad. Groen maakt steden weerbaar tegen de klimaatverandering en heeft voordelen voor de leefkwaliteit in een stad, voor gezondheid, vastgoedwaarde, biodiversiteit, …  Steeds meer overheden, burgers en bedrijven zijn zich bewust van het belang van natuur in stedelijke omgevingen

De studiedag ‘De impact van natuur in de stad’ focust op biodiversiteit, nature based solutions en voedselbossen en data. De vraag naar goede en gedetailleerde data is enorm toegenomen, niet alleen om weloverwogen beslissingen te nemen, maar ook om de effectiviteit te meten. Tegelijk groeit ook het aanbod: er zijn steeds meer vrijwilligers die waarnemingen doen, maar er is ook betere software, meer technologie en er zijn betere statistische rekenmethoden. U komt te weten hoe data als aanjager en katalysator werken om een proces in gang te zetten, te versnellen of mogelijk te maken.

Deze activiteit is geschikt voor lokale besturen, ondernemers, actieve burgers of bewonersgroepen, onderzoekers en bovenlokale beleidsmakers.

Praktisch

  • Datum: 18 maart 2024, 10u-17u
  • Organisatie: UHasselt
  • Locatie: Cinema ZEB, Kaai 16, Scheepvaartkaai 16a, 3500 Hasselt
  • Deelnamekost: € 100
  • Lees hier het volledige programma

 

Bron foto: Ook in stedelijke gebieden zijn er mogelijkheden voor meer biodiversiteit. © J. Sharp / Wikimedia Commons

Gerelateerde artikels