Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel aandacht voor groen tijdens Congres Publieke Ruimte 2023

2 min. leestijd
Congres Publieke Ruimte op 9 mei

Het volledige programma van het Congres Publieke Ruimte is bekend. Tijdens de tiende editie van het congres brengt prof. Cecil Konijnendijk, oprichter en directeur van het Nature Based Solutions Institute (Barcelona en Malmö), de plenaire keynote. Vanuit zijn eigen ervaringen en onderzoek spreekt hij over de noodzaak van stedelijk groen om de maatschappelijke uitdagingen van vandaag het hoofd te bieden.

Aansluitend kiezen de congresdeelnemers uit vijf reeksen van vier parallelsessies rond de thema’s participatie, groen, mobiliteit, klimaat en leefomgeving. Klimaatregisseur Manon Janssen (Stad Antwerpen), wethouder Rik Van Niejenhuis (Gemeente Groningen), milieufilosoof Glenn Deliège, Veerle Bekaert (mobiliteitsbedrijf Stad Gent), Many Claeys (StRaten Generaal), Lieven Janssens (burgemeester Vorselaar), tal van schepenen, onderzoekers, ontwerpers en andere deskundige sprekers reiken vanuit diverse invalshoeken nieuwe kennis en inzichten aan over de hedendaagse publieke ruimte.

Gelijktijdig vinden twee stadsexcursies in Antwerpen plaats en op het Forum Publieke Ruimte tonen bedrijven en organisaties hun nieuwste producten en diensten. Gouverneur Cathy Berx sluit het tiende Congres & Forum Publieke Ruimte af met de uitreiking van de jaarlijkse Prijs en Publieksprijs Publieke Ruimte. Voor alle congresdeelnemers ligt na de feestelijke receptie een exemplaar klaar van het Praktijkboek Publieke Ruimte. Je hebt dus alle reden op 9 mei in de agenda te zetten!

Gerelateerde artikels