Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig wandelen en fietsen naar het Hemelspark in Kortessem

2 min. leestijd
Hemelspark © VLM

Voor veel kinderen en jongeren uit het Limburgse Kortessem is het Hemelspark hun favoriete speel- en ravotplek. Het park ligt vlakbij het dorpscentrum in de vallei van de Winterbeek en kreeg in het kader van het ruilverkavelingsproject Jesseren een grondige opknapbeurt. Tot voor kort was de bereikbaarheid van het park voor wandelaars en fietsers niet optimaal maar enkele ingrepen hebben de situatie sterk verbeterd

De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) kocht in opdracht van de Ruilverkaveling Jesseren het oude vogelpark en vormde het om tot stukje natuur waar de jeugd(-verenigingen) en families geregeld komen spelen. Het 3 hectare grote Hemelspark, dat zich in de vallei van de winterbeek vlak bij het centrum van Kortesssem bevindt, kreeg de laatste jaren een volledige make-over: van leegstaand exotisch vogelpark, transformeerde het tot een veelgebruikte natuurspeelzone. De ‘Verborgen Moois-wandeling’ start er en amfibieën kregen een optimale leefomgeving door het ecologisch herinrichten van de vijvers en het opwaarderen van een oude poel.

Nieuw wandel- en fietspad

Deze natuurspeelzone is voortaan vlot bereikbaar langs een nieuw fiets-wandelpad langs de oever van de Winterbeek. Het Agentschap Wegen en Verkeer, gemeente Kortessem en het Ruilverkavelingscomité Jesseren sloegen hiervoor de handen in elkaar. In de nabije toekomst zal het oversteken van de N20, Tongerse Steenweg, veiliger worden door de aanleg van een middenberm.

 

Bron foto: Hemelspark © VLM

Gerelateerde artikels