Overslaan en naar de inhoud gaan

Beveren | Gravendreef

Beveren

Het fietspad van de Gravendreef was dringend aan vernieuwing toe. De Groendienst heeft samen meteen studiebureau, technische dienst wegen en dienst mobiliteit een ontwerp uitgewerkt. Hierbij werd rekening gehouden met de reeds aanwezige beukendreef. 

Gravendreef in Beveren
Gravendreef in Beveren

Er werd een boomtechnisch advies opgemaakt om ervoor te zorgen dat de bomen voldoende zuurstof krijgen. Onder het nieuwe fietspad werden sandwichpanelen aangebracht die zorgen voor een extra luchtlaag onder het beton.

Voor de aanleg van het nieuwe fietspad zijn enkele bomen gerooid. Deze werden daarna vervangen door Prunus 'Umikenko', Parrotia persica, Tilia henryana, Robinia pseudoacacia en Gleditsia triacanthos. Ook de beplanting werd grondig aangepakt. Langs het wandelpad zijn verschillende heesters zoals Philadelphus 'Virginal', Ribes sanguineum, Syringa vulgaris, Hamamelis intermedia, Corylus avellana, Ilex aquifolium en Vibirnum tinus terug te vinden. Langsheen het fietspad tussen de Boerenmarkt en het stationsplein is er een 2,5 meter brede strook aangeplant met bijen- en vlindervriendelijke planten zoals Nepeta, Geranium en Agastache

Het fietspad zorgt voor veiligheid en geeft een bijkomend comfort aan de fietsers. Maar bovenal biedt deze inrichting een aangenaam gevoel voor de passerende fietser. Het is namelijk veel leuker om te fietsen langs een mooie groenzone. Deze combinatie van verkeersveiligheid en esthetiek maakt deze ruimte bijzonder aantrekkelijk om langsheen te fietsen en te genieten. 

  • Adres: Gravendreef, Beveren
  • Oppervlakte: 8.200 vierkante meter
  • Ontwerp: Groendienst & Irtas (Sint-Niklaas)
  • Onderhoud: Soga NV, Verrebroek