arrowhead-leftarrow-ios-forwardarrow-forwardcalendarbookmarkpricetagsclockcloseFacebook-colorpersonFacebook-colorprintergridhomeinfoFacebook-colormenulockemailsmartphonephonephonepinpinflip-2searchflip-2Facebook-colorcloud-uploadpersonpersonFacebook-colorglobe-2
Overslaan en naar de inhoud gaan

Leuven | Pastoor Eeckelaerslaan

Leuven

Leuven heeft de ambitie om een klimaatneutrale stad te worden. Er werd een roadmap opgesteld om dit doel te behalen tegen 2050, maar aangezien de stad werd geselecteerd door de Europese Commissie voor de missie '100 Climate-Neutral and Smart Cities by 2030' werd de ambitie verhoogd en zal de roadmap versneld worden uitgevoerd. 

Ontharding van de Pastoor Eeckelaerslaan in Leuven
Ontharding van de Pastoor Eeckelaerslaan in Leuven

Groen en duurzaam waterbeheer spelen een belangrijke rol in een klimaatneutrale toekomst. Beide thema's hebben een positieve impact op de gezondheid, maar ook op de weerstand tegen droogte en hevige regenval. Omwille van die reden zet de stad op meerdere locaties in op ontharden door allerlei verschillende projecten, zowel op openbaar als privédomein. 

Het project 'Hier dringt het door!' betrok de inwoners van de stad. Leuvenaars mochten voostellen doen waar de stad een ontharding en groeninrichting kon uitvoeren op het openbare domein. Een jury selecteerde daaruit een aantal locaties, die datzelfde jaar nog werden onthard en ingericht. 

Een van deze locaties is de Pastoor Eeckelaerslaan in de deelgemeente Kessel-Lo. In samenspraak met de omwonenden werd een deel van de weg onthard en werden wadi's ingericht. Er werden bijenvriendelijke planten en bomen aangeplant, waarbij de omwonenden ook inspraak hadden in de plantenkeuze. 

 

  • Adres: Pastoor Eeckelaerslaan, Kessel-Lo
  • Oppervlakte: 650 vierkante meter
  • Ontwerp: stad Leuven
  • Onderhoud: stad Leuven